آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

قرص اگزازپام كه با نام تجاري سراكس نيز شناخته مي‌شود، به شكل قرص‌هاي خوراكي ۱۰ ميلي‌گرمي در بازار دارويي موجود است. دفع اين دارو از طريق ادرار است. هم‌چون ديگر داروهاي دسته بنزوديازپين، اگزازپام نيز خاصيت ضداضطرابي، آرام‌بخشي، خواب‌آوري دارد و بيشتر در موارد ترك الكل جهت از بين بردن علائم محروميت از آن نيز به كار مي‌رود. به علت وابستگي دارويي بالايي كه به وسيله اگزازپام ايجاد مي‌شود، نمي‌توان آن را خودسرانه مصرف كرد. تجويز دوز مناسب دارو با توجه به شرايط بيمار و توسط روان‌پزشك تعيين مي‌شود. به علاوه، مصرف داروي اگزازپام در دوران بارداري و شيردهي فقط با تجويز پزشك مجاز است. براي استفاده از ساير درمان‌ها براي مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: قرص اگزازپام

اگزازپام از چه طريقي در بدن عمل مي‌كند؟

افزايش ترشح انتقال‌دهنده عصبي گابا همان مكانيسم اثر اگزازپام است. كاهش مقدار گابا به عنوان انتقال‌دهنده عصبي موجب بي‌قراري، اضطراب و ايجاد حالت هيجاني در فرد مي‌شود. با افزايش مقدار گابا در بدن، اگزازپام اثرات دارويي خود را نشان مي‌دهد.

قرص اگزازپام

به عنوان يك دارو از دسته بنزوديازپين‌ها خاصيت ضد اضطراب، آرام‌بخش، شل‌كننده عضلات و خواب‌آور دارد. بنابراين در اختلالات اضطرابي و حملات پانيك، بي‌خوابي مزمن مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

برخي اختلالات رواني مانند استرس پس از سانحه، سوشيال فوبي يا ترس از اجتماع و هم‌چنين درمان PMS (سندروم پيش از قاعدگي) به كار گرفته مي‌شود. در موارد ترك الكل و مواد مخدر جهت از بين بردن علائم سندروم محروميت از اگزازپام استفاده مي‌شود.

دوز دارو بر اساس شرايط بيمار و زير نظر پزشك بايد انجام شود. معمولا دوز درماني اگزازپام براي اضطراب‌هاي خفيف تا متوسط بزرگ‌سالان با دوز ۱۰ تا ۱۵ ميلي‌گرم، درمان اضطراب‌شديد در بزرگ‌سالان با دوز ۱۵ تا ۳۰ ميلي‌گرم و ۳ الي ۴ مرتبه در هر شبانه‌روز است.

افراد مسن اگزازپام را سه بار در روز و با دوز ۱۰ ميلي‌گرم دريافت مي‌كنند. در حالي كه اين دارو براي كودكان زير ۱۳ سال تجويز نمي‌شود، اما دوز مصرفي ۱۰ تا ۳۰ ميلي‌گرم به نوجوانان و جوانان بالا ۱۳ سال مربوط مي‌شود.

براي آشنايي با انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

تداخلات دارويي

تداخل دارويي ممكن است اثرات دارو را كاهش يا افزايش دهد، از طرف ديگر احتمال دارد عوارض جانبي ناشي از مصرف دارو در صورت تداخل دارويي افزايش يافته و با شدت بيشتري خود را نشان دهند.

استفاده همزمان از اگزازپام با داروها مسكن مانند كدئين، آنتي‌هيستامين‌ها يا ضد حساسيت‌ها چون ديفن‌هيدرامين و سيتريزين، ساير داروهاي گروه بنزوديازپين‌ها مانند ديازپام و كلونازپام، اعتياد به گل (ماري‌جوانا)، مصرف الكل مي‌تواند شدت عوارض جانبي را افزايش دهد.

برخي ديگر از داروها كه با اگزازپام تداخل دارند، عبارت است از: ديگوكسين، ارليستات، كلوزاپين، سديم اكسي‌بات.

سيگار كشيدن مي‌تواند اثر اگزازپام را كاهش دهد. در چنين مواردي فرد ممكن است براي بالا بردن اثربخشي دارو، دوز دارو را خودسرانه افزايش دهد كه ممكن است به مسموميت دارويي منجر گردد.

عوارض جانبي قرص اگزازپام

داروهاي اعصاب و روان خواه ناخواه داراي عوارض جانبي هستند كه با توجه به دوز مصرف، زمان، و ويژگي‌هاي جسماني هر بيمار ممكن است داراي تفاوت هايي باشد. گاه درمانگر با وجود عوارض، ادامه مصرف را به صلاح وضعيت رواني او مي‌داند. اما شما بايد در صورت مشاهده عوارض زير آن را به متخصص خود اطلاع دهيد.

_ واكنش‌ها آلرژيك مانند تورم و قرمزي پوست همراه با خارش، سختي تنفس

_ خواب‌آلودگي

_ تاري ديد

_ عوارض رواني مانند توهم

_ عدم تعادل

_ سرگيجه

_ تب و لرز

_ گلودرد

_ اختلالات حافظه

_ اشكال در تكلم

_ پوست زرد رنگ

_ يبوست

_ خشكي دهان

_ كاهش اشتها

علائم مسموميت دارويي با قرص اگزازپام

اگر به هر دليلي دوز مصرفي اگزازپام توسط بيمار افزايش يابد، ممكن است دچار مسموميت و حتي اوردوز با دارو شود. در صورت مشاهده فردي كه هوشياري كاملي ندارد و تنفس وي با مشكل روبرو شده است، به اوردوز با دارو شك كرده و فرد مسموم را هرچه سريع‌تر به مراكز درماني برسانيد.

از دست رفتن هوشياري، خواب‌آلودگي شديد، كاهش تنفس، عدم تعادل در راه رفتن، تكلم نامفهوم از جمله نشانه‌ها مسموميت با اگزازپام محسوب مي‌شوند.

نكات مهم استفاده از قرص اگزازپام

+ تنها با تجويز پزشك از آن استفاده كنيد. هرگز خودسرانه دوز دارو و دفعات مصرف آن را تغيير ندهيد.

+ استفاده طولاني مدت از اگزازپام با خطر وابستگي بالايي همراه است. قطع مصرف قرص اگزازپام بايد به تدريج و با كاهش دوز دارو انجام شود.

+ اگر مدت طولاني از اين دارو استفاده مي‌كنيد، جهت پيشگيري از عوارض جانبي يا جلوگيري از گسترش عوارض، آزمايشاتي مانند بررسي عملكرد آنزيم‌ها كبدي و آزمايش خون و شمارش سلول‌ها خوني را انجام دهيد.

+ قرص اگزازپام را در دما ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتي‌گراد و دور از دسترس اطفال، حيوانات خانگي، نور و رطوبت قرار دهيد.

+ تاريخ انقضا دارو را چك كنيد و از مصرف قرص‌ها تاريخ گذشته خودداري نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص اگزازپام مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: قرص اگزازپام

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/6  ] [ ۱۹ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب